BUBLINKY 09/1991

Milí priatelia, prešiel mesiac - a my sa opäť stretávame na stránkach nášho časopisu. Z vašich listov i vzájomných stretnutí môžeme povedať, že okruh priaznivcov 'comics' u nás sa rozrastá. Zvlášť nás teší tento stav na Slovensku, kde donedávna bolo v tomto žánri veľmi pusto... O dobrom súčasnom smerovaní nás presviedča aj to, že sa okolo našej redakcie sústreďujú stále kvalitnjší autori, čo je záruka vývoja comicsu. Snaha inciovať kvalitu a odbornosť pri vytváraní priestoru pre prílev mladých a nových autorov je našou redakciou reprezentovaná MINIBUBLINKAMI.

Začal sa školský rok a spolu s ním sa na na pulty novinových stánkov (v roku 1991) a na monitory Vašich notebookov, počítačov, tabletov, či displeje mobilných telefónov (v roku 2011 a áno, náš komiksový archív bez problémov funguje aj na mobilných zariadeniach, disponujúcich web-prehliadačom s podporou technológie Flash - napríklad Dolphin) dostáva deviate číslo BUBLINIEK.  Čo Vám prináša? Predovšetkým návykovú dávku nefalšovaného, čistokrvného česko-slovenského komiksu - 'druhý' Storm sa rozvíja do šírky a jeho príbeh naberá na epickosti, Muž z 59. patra nám odhalí svoje tajomstvo, Jaro Uhel sprostredkúva čitateľom podmorský (a zľahka klaustrofobický) zážitok, trocha exotiky na nás dýchne z Pospíchalovej Spravodlivosti v buši a skutočnú búrku spôsobý čoraz lepší Jiří Grus s fantasy príbehom Tůň Mistoraku. Nožnicovorukí Edwardi si môžu vystrihnúť a na poličky uložiť figúrky Storma & Co. No krajší začiatok školského roka si už ani neviem predstaviť :))


BUBLINKY 9/1991 (obsah)

Storm II. (J. Takáč, F. Mráz), 2. časť
Bathysphere (J. Uhel)
Muž z 59. patra (A. Matějka, I. Kubát), dokončenie
Spravedlnost v buši (P. Pospíchal)

MiniBublinky - komiks čitateľov:
Tůň Mistoraku (J. Grus)
Tatranská Kikimora (P. Karpinský)

Plagát: Storm (maľba, I.. Bystriansky), Nekonečný príbeh (koláž, J. Uhel)
Vystrihovačka: Storm II. (F. Mráz)



Kliknutím na obrázok sa otvorí konkrétne číslo BUBLINIEK v novom okne ako listovacia e-publikácia. Listovať stránkami je možné uchopením rohov stránok, či kliknutím na šípky po stranách, alebo na malé šípky v dolnom riadku. Pre zobrazenie celej stránky stačí na ňu dvakrát kliknúť.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

HISTÓRIA SLOVENSKÉHO KOMIKSU I.

Mayovky v česko-slovenskom komikse

BUBLINKY 01/1990