BUBLINKY 12/1992

NIEČO SA ZAČÍNA A NIEČO SA KONČÍ ...
(... tak to už vo svete chodí ...)

S ľútosťou oznamujeme všetkým spolupracovníkom, priaznivcom a čitateľom, že vzhľadom na distribučné problémy je toto číslo BUBLINIEK číslom posledným! Od 1.1. 1993 tento časopis už vychádzať nebude. Veríme však, že sa opäť stretneme NIEKEDY V LEPŠÍCH ČASOCH ...


Aj po dvadsiatich rokoch, čítajúc tie riadky opäť prežívam tie pocity... BUBLINKY končia. Naposledy sa spolu zahĺbime do príbehov, naposledy zalistujeme ich stránkami. Zažili sme spolu krásne tri roky. Tri roky, ktoré nám otvorili dvere do sveta komiksu. Každý mesiac sme netrpezlivo očakávali v stánkoch nové číslo, so zatajeným dychom hltali obrázky s bublinkami. Niektorým z nás komiks učaroval natoľko, že sme sa rozhodli byť nielen pasívnymi konzumentami, ale aj jeho tvorcami. Aj vďaka tomu sme mohli prežiť nezabudnuteľné tri ročníky Celoslovenských dní comics, koré nasledovali a spoznať osobne legendy slovenskej komiksovej tvorby ako Ferko Mráz, Viktor Kubal ml., Ľudo Mikula a ďalší. A mohol sa zrodiť aj sen, sen ktorý sa dnes naplnil.

Dnes, keď viem, že všetkých regulárnych 25 čísiel BUBLINIEK je zdigitalizovaných, zreštaurovaných, skompletizovaných a prístupných prostredníctvom tohoto archívu pre všetkých záujemcov a fanúšikov komiksu, naplnil ma pocit pokoja. Podarilo sa mi naplniť víziu, ktorú so mnou zdieľal môj veľký vzor, komiksový priateľ a v poslednej dobe aj figurkár Ferko Mráz.

Lenže už teraz viem, že posledným číslom BUBLINIEK sa nič nekončí. Nedokázal by som všetko uzavrieť a viac sa ku komiksu nevrátiť. Zvykol som si za posledné tri roky neustále skenovať, upravovať, proste držať komiks v rukách a tešiť sa z neho. Znovu prežívať tie príbehy, spomínať na emócie, ktoré prichádzali, keď som ich stránky otváral prvýkrát.

Preto verím, že sa sem budete vracať aj naďalej a vždy tu nachádzať ďalšie a ďalšie príbehy, komiksy, zaujímavosti, rozhovory... Prvý darček príde na Štedrý večer, 24. decembra 2012. Čo to bude? Príďte a uvidíte, priatelia ...


BUBLINKY 12/1992 (obsah)

Chyba Mata Parsona (M. Fialová, F. Fiala)
Dvakrát (A. Matějka, I. Kubát)
Nesmrteľnosť (M. Pilcerová)
Tyrgor (J. Červenák)
Vianoce (F. Mráz)

Hook - Filmový príbeh (repro foto)
Vianočná vystrihovačka na želanie: Teenage Mutant Ninja Turtles (F. Mráz)







Kliknutím na obrázok sa otvorí konkrétne číslo BUBLINIEK v novom okne ako listovacia e-publikácia. Listovať stránkami je možné uchopením rohov stránok, či kliknutím na šípky po stranách, alebo na malé šípky v dolnom riadku. Pre zobrazenie celej stránky stačí na ňu dvakrát kliknúť.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

HISTÓRIA SLOVENSKÉHO KOMIKSU I.

Mayovky v česko-slovenskom komikse

BUBLINKY 01/1990