BUBLINKY 04/1991

Štvrté číslo BUBLINIEK s letopočtom 1991 postráda príhovor čitateľom, no prichádza s iným ťažkým kalibrom. Okrem už rozbehnutého Mugera Atilla Benku, či famózneho Syna lovca medveďov od Mráza sa objavuje nový talent slovenskej komiksovej scény - Ľudo Mikula. Jeho prvotina Groven - Hviezdny pútnik nastavuje latku rozbiehajúceho sa časopisu pekelne vysoko. Mikulova špecifická vyzretá kresba, kvalitná hra s kompozíciou i komiksovými výrazovými prostriedkami, podporená jasnými farbami sa stanú ďalším trademarkom BUBLINIEK. Vynikajúci celok podtrhuje skvelo nakreslený plagát Van Damma a vystrihovačka karatistov z Krvavého športu s novinkou - spoločenskou hrou. V tejto podobe už bol časopis neprehliadnuteľný a vstupuje do svojho zlatého obdobia.

BUBLINKY 4/1991 (obsah)

Groven - Hviezdny pútnik (Ľ. Mikula), 1. časť
Muger (R. Kipling, A. Benko), 2. časť
Syn lovca medveďov (K. May, F. Mráz), 2. časť
Mária Spelteriniová (E. Günther, J. Uhel)


Plagát: Jean-Claude Van Damme (maľba, M. Pisoň)
Vystrihovačka + hra: Paprierový šport (F. Mráz)


Kliknutím na obrázok sa otvorí konkrétne číslo BUBLINIEK v novom okne ako listovacia e-publikácia. Listovať stránkami je možné uchopením rohov stránok, či kliknutím na šípky po stranách, alebo na malé šípky v dolnom riadku. Pre zobrazenie celej stránky stačí na ňu dvakrát kliknúť. 

Komentáre

  1. Groven , dufam ze ubude aj dalsie cislo. Uz si nepametam ako to skonci

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bud vydrz do dalsieho mesiaca (ale ani tam sa to este nedozvies, Groven skonci az v cisle 6), alebo ti to moze farbisto popisat :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

HISTÓRIA SLOVENSKÉHO KOMIKSU I.

Mayovky v česko-slovenskom komikse

BUBLINKY 01/1990