BUBLINKY 08/1991

Milí naši priatelia, v čase, keď píšeme a odovzdávame do tlače tieto riadky - vrcholí leto a prázdniny sa 'prekopŕcli' do svojej druhej polovičky. Mnohí z vás, ešte voľní alebo v činorodej práci, užívate tieto dni. Naše BUBLINKY majú už za sebou sedem tohoročných čísíel, v ktorých sa nám mnohé veci podarilo uskutočniť viac, iné menej! Základná koncepcia časopisu však zostáva: robiť časopis zaujímavý obsahovou náplňou i výtvarným vzhľadom, časopis pre oči i dušu ...

Po tomto úvodníku mi došlo, že v čísle 7/1991 zrejme zaúradoval tlačiarenský škriatok a ten 'sedmičkový' jesenne ladený úvodník bol zrejme určený deviatemu číslu :))) Ale tak ako pred mesiacom to naozaj začalo vyzerať na Slovensku na jeseň, v auguste sme sa dočkali aj krásnych horúcich letných dní. A krásne horúci je aj obsah ôsmeho čísla BUBLINEK - Fero Mráz odpálil druhú sériu Storma vo veľkolepom štýle, duo Matějka & Kubát sa vracia na stránky časopisu so sci-fi príbehom Muž z 59. patra, nechýba ani stabilná Martina Pilcerová so svojou Oázou, Jaro Uhel tentokrát s poučnou štvorstranu Bratia Wrightovci. Zaujímavý  zážitok ponúka Peter Kukučka vo svojom komikse Hlas hlbín i jednohubka Feďa Fialu - Joe Indiánolapka.


BUBLINKY 8/1991 (obsah)

Storm II. (J. Takáč, F. Mráz), 1. časť
Muž z 59. patra (A. Matějka, I. Kubát), 1. časť
Oáza (A. Wiśniewski-Snerg, M. Pilcerová)
Hlas hlbín (P. Kukučka)
Bratia Wrightovci (J. Uhel)
Joe Indiánolapka (F. Fiala)

MiniBublinky - komiks čitateľov:
Údolie kentaurov (M. Budiš)

Plagát: Beatles (maľba, S. Lajda)
Vystrihovačka: Beatles (S. Lajda)


 

Kliknutím na obrázok sa otvorí konkrétne číslo BUBLINIEK v novom okne ako listovacia e-publikácia. Listovať stránkami je možné uchopením rohov stránok, či kliknutím na šípky po stranách, alebo na malé šípky v dolnom riadku. Pre zobrazenie celej stránky stačí na ňu dvakrát kliknúť.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

HISTÓRIA SLOVENSKÉHO KOMIKSU I.

Mayovky v česko-slovenskom komikse

BUBLINKY 01/1990